Historie – Samfund - Kultur

Vestervang Team VV-special 22/23

Team VV-special er primært for eleverne i specialklasseafdelingen på Vestervangskolen. Holdet mødes ca. en gang hver måned. Det foregår i weekeenden. Hver gang holdet mødes, laver vi noget forskelligt. Vi laver både endagsture og overnatningsarrangementer. Holdet arbejder med både oplevelser, naturen samt sociale elementer.
Undervisningssted: Vestervangskolen
Mødested: Vestervangskolen
Dato: 23-09-2022
Status: Åbent for tilmelding
Mere info / Tilmeld

UngHerning - Speakers Corner - Demokratiholdet

På demokratiholdet vil vi udforske og debattere emner som interesserer DIG. Der vil være mulighed for at få besøg af interessante oplægsholdere, tv-personligheder, politikere eller skuespillere. Du vil opleve, at du i høj grad er medbe-stemmende om holdets indhold. Der er plads til alle på holdet, og der er ingen krav til din vi-den om diverse emner, du skal blot have lyst til at udvikle og bidrage til fællesskabet med dine meninger.
Undervisningssted: Ung Herning
Mødested: Ung Herning
Dato: 22-09-2022
Status: Åbent for tilmelding
Mere info / Tilmeld

UngHerning - Klar til fritidsjob?

Er du klar til et fritidsjob? Her får du styr på alt fra Nemid/Mitid, frikort, nemkonto og andre ting der er nødvendige for at du kan få løn. Derudover får du viden om sikkerhed og regler på en arbejdsplads, pligter og rettigheder samt lære om god stil på jobbet. Du får hjælp til at lave en ansøgning, CV og får mulighed for at afprøve en samtalesituation. Du vil blive undervist af Mia og Anne fra Job Patruljen. Undervisningen ligger 3 mandage fra 18.30-20.30. Startdatoen meldes ud ved ca. 10 på holds
Undervisningssted: Gl. Skolevej 76
Mødested: Ung Herning
Dato: 26-09-2022
Status: Åbent for tilmelding
Mere info / Tilmeld

Lindbjerg - Verdensmålsklubben

På dette hold skal vi arbejde med Verdensmål på en spændende, anderledes og kreativ måde. FN's Verdensmål for Bæredygtig Udvikling er verdens fælles arbejdsplan for at udrydde fattigdom, bekæmpe ulighed og stoppe klimaforandringerne inden 2030. Sammen skal vi på dette hold lave en fælles indsats inden for verdensmålene. Selv den lille indsats, kan gøre den store forskel.
Undervisningssted: Lindbjergskolen
Mødested: Lindbjergskolen
Dato: 05-10-2022
Status: Åbent for tilmelding
Mere info / Tilmeld

UngHerning - Fossiljagt

Vi skal på ture til gode fossilsteder. Vi skal fossiljagt og vi skal undersøge fossilerne. Alle kan være heldige at et helt fantastisk fossil dukker op i ens hænder. Vi skal snakke om, hvorfor lige det sted er så rigt på fossiler. Vi kommer til at gå i forskellige landskaber med forskellige slags fossiler. Vi skal have vore fund med hjem og rense og undersøge dem. Og nyde synet af disse smukke, sære sager naturen har skabt. Vær opmærksom på, der er ture om søndagen, hvor det forventes, at du deltager.
Undervisningssted: Ung Herning
Mødested: Ung Herning
Dato: 20-09-2022
Status: Ikke flere pladser
Mere info / Tilmeld

ONLINE - Bogklub

Få et fantastisk online læsefællesskab! Vi læser en fælles bog hver måned og får gode snakke og diskussioner om de bedste Young Adult-, fantasy- og scifibøger. Hvis du ikke har så meget at sige, så er det okay. Jeres underviser Sofie har altid forberedt et spændende oplæg. Sofie er forfatter og du kan læse mere om hende her: Om mig - Sofie Boysen
Dato: 19-09-2022
Tilmeldingsfrist: 01-09-2022
Status: Holdet er fyldt
Mere info / Tilmeld

Sunds - Historiske begivenheder

Synes du historiebegivenheder og den verden vi lever i, er spændende, er dette hold lige noget for dig. Vi ser en tidligere biograffilm i hyggelige omgivelser hver gang. Vi starter med at tale sammen om den historiske tid filmen handler om, og slutter altid af med at tale om handlingens betydning for perioden og konsekvenserne for vores tid. Man skal IKKE være ”historie-nørd” for at være med. Der er tid til læring og ikke mindst hygge.
Undervisningssted: Sunds Skole
Mødested: Sunds Skole
Dato: 02-09-2022
Status: Åbent for tilmelding
Mere info / Tilmeld

ONLINE - Japansk for øvede

Er du vild med manga, og kunne du godt tænke dig at forstå lidt af det de siger i dine favorit-anime? Eller kunne du bare godt tænke dig at lære et eksotisk, anderledes og fascinerende sprog, som tales af over 120 millioner mennesker? På holdet her får du mulighed for at snuse til alle de fede ting, som Japan har at byde på!
Dato: 24-09-2022
Tilmeldingsfrist: 01-09-2022
Status: Holdet er fyldt
Mere info / Tilmeld

Sunds - Danmarksturen - 8.oktober

Vil du gerne opleve ting og steder i Danmark, du sikkert ikke har set før, er det her nok holdet for dig! Vi kører til et sted i Danmark, hvor vi ser et museum, en forlystelse eller måske noget natur, som er noget specielt. Udgangspunktet er, at vi skal opleve noget historisk fra Første Verdenskrig, Anden Verdenskrig eller en anden historisk begivenhed. Vi taler om den historiske periode og prøver at finde dens betydningen for din verden i dag. Kort sagt: historie, oplevelser, fællesskab og hygge.
Undervisningssted: Sunds Skole
Mødested: Sunds Skole
Dato: 08-10-2022
Status: Ikke flere pladser
Mere info / Tilmeld

SUNDS - Unique

Har du lyst til at udfordre dig selv med at lave mad i køkkenet eller på bål? Nyder du samværet med andre unge i faste og klare rammer? Er du klar på at tage på tur rundt i Jylland alt sammen i fællesskab med andre unge og 2 lærere, der brænder for social samvær, spændende læringsrige ture, afprøvning af grænser og samværet med dig. Så er dette specielle hold noget for dig.
Undervisningssted: Sunds Skole
Mødested: Sunds Skole
Dato: 30-08-2022
Status: Åbent for tilmelding
Mere info / Tilmeld

Beskyttelse af persondata

UngHerning indsamler oplysninger om navn, fødselsdato, skole, telefonnummer og mailadresse. Dette gør vi for at kunne tilmelde eleven til aktiviteter samt give beskeder ved aflysning, ændringer mv. Som elev eller forældre har du ret til indsigt i, hvilke data UngHerning gemmer, og hvad de bruges til – henvendelse til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Som udgangspunkt vil alle dine data blive slettet, når du henvender dig om at få det slettet. Vi kan dog gemme visse data af hensyn til krav om dokumentation og statistik. Vi tilstræber, at data slettes senest den dag du bliver 19 år. Ved tilmelding til UngHernings aktiviteter accepterer du vilkårene for UngHernings håndtering af data.